Storitev na področju sprostitve, nege in zdravja ljudi v start up podjetju sprostitveni salon “Moj dan” d.o.o.

Ekonomist

Komercialist

Študent: Danijela Kurnik

Danijela Kurnik je diplomantka programa Ekonomist na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjala marca 2014.

PDF

Diplomsko delo Danijela Kurnik

Ideja za temo diplomskega dela izhaja iz osebnega zanimanja in razmišljanja, kako na najnaravnejši način pomagati sebi in drugim ter tako premagati stres, s katerim se srečujemo tako v svojem zasebnem življenju kot na delovnem mestu. Za obvladovanje in premagovanje stresa je izredno pomembno sproščanje. Omogoča nam lažje premagovanje ovir in večjo zmožnost uživanja v življenju.
Masaža je najnaravnejši način za sproščanje in ohranjanje zdravja. Njen namen je sprostiti blokade v telesu ter izboljšati počutje in zdravje ljudi.
Pri predmetu Podjetništvo smo naredili praktičen primer poslovnega načrta, s katerim smo ovrednotili podjetniško idejo oziroma priložnost. Namen diplomskega dela je tako raziskati smiselnost in smotrnost novega, še nedelujočega podjetja, ki se bo ukvarjalo s storitvami na področju sprostitve, nege in zdravja ljudi.

V uvodu diplomskega dela je opredeljeno področje in opisan problem, predstavljeni pa so tudi namen, cilj, osnovne trditve, predpostavke, omejitve raziskave in predvidene metode raziskovanja. V drugem delu diplomskega dela so povzeta teoretična izhodišča, ki so podlaga za ustanovitev novega podjetja, v nadaljevanju pa sta predstavljena pomen in vsebina poslovnega načrta za start up podjetje. Temu sledita raziskava in analiza trga.

V diplomskem delu je s poslovnim načrtom opisana pot nastajanja start up podjetja oziroma pot do našega cilja. Opozarja nas na večja tveganja, na katera moramo biti na tej poti pozorni, hkrati pa nam ponuja strategijo za soočanje s težavami in ovirami. Poslovni načrt nam pojasni, kje smo začeli, kam gremo in kako do tja pridemo ter kakšne poslovne učinke je pričakovati.

 

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Danijela Kurnik

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X