SERVISIRANJE GORILNIKOV V OGREVALNIH NAPRAVAH KOT POSLOVNA SAMOZAPOSLITVENA PRILOŽNOST

Strojništvo

Študent: Gregor Vaupotič


Gregor Vaupotič je diplomant programa Strojništvo na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjal decembra 2011.

PDF

Diplomsko delo Gregor Vaupotič

Diplomsko delo opisuje podjetniški proces od zaznave poslovne ideje do ustanovitve novega podjetja. Namen diplomskega dela je raziskati smotrnost in smiselnost ustanovitve novega podjetja, preučiti možnost preživetja v danih gospodarskih razmerah in možnost širitve takšnega podjetja. Z raziskavo smo želeli proučiti možnosti za uspešen zagon podjetja in za njegovo delovanje v trenutnih gospodarskih razmerah.
V teoretičnem delu diplomskega dela so povzeta teoretična izhodišča, ki so lahko dobra podlaga za ustanovitev novega podjetja: od izbire pravno-organizacijske oblike podjetja, oblikovanja vizije in poslanstva podjetja, trženja do vodenja in pogojev poslovanja. Proučili smo tudi dostopnost finančnih virov in prednosti evropskega trga. V raziskovalnem delu smo preverili tržne priložnosti, v empiričnem delu pa smo s poslovnim načrtom preverjali uspešnost poslovne zamisli in želeli ugotoviti, ali ima naše načrtovano novoustanovljeno podjetje možnost preživetja na trgu.
V diplomskem delu se naše novoustanovljeno podjetje Gorilko d. o. o. ukvarja s servisiranjem plinskih in oljnih gorilnikov.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Gregor Vaupotič

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X