Kolesarjenje je že kar nekaj časa zelo priljubljen šport. Vendar zaradi vremenskih vplivov, predvsem zimskega časa, ni šport, s katerim bi se lahko skozi celotno leto rekreirali zunaj v naravi. Tako večina rekreativnih kolesarjev v zimskem času za nekaj časa kolo postavijo v kot in posledično izgubijo kondicijo in odpornosti do bolezni. Verjamemo, da bi ob dobri ponudbi lahko kolesarje, ki v zimskem času ne kolesarijo, motivirali do te mere, da bi takšen proizvod, ki bi jim omogočal kolesarjenje tudi v zimskem času v dnevni sobi, uporabljali in namesto da bi izgubljali, pridobivali na kondiciji in zdravem načinu življenja.

photo-1421429167374-8fc8ab6d0f66
Tako je nastala ideja za proizvodnjo kolesarskih trenažerjev za sobno vadbo, ki je podrobno predstavljena v diplomski nalogi. S pomočjo anketnega vprašalnika smo opravili raziskavo trga in proučili možnosti za uspešen zagon izdelave kolesarskega trenažerja za sobno vadbo, s katerim bi lahko kolesarili tudi v zimskem času v notranjih prostorih. Z anketo smo želeli preveriti, ali je naša poslovna ideja tudi tržna priložnost.
S poslovnim načrtom smo zasnovali način in možen obseg trženja, pogoje poslovanja in izdelali finančni načrt, ki izkazuje, da je naša poslovna ideja tudi poslovna priložnost.

 

Download full insight