Raziskava trga in poslovni načrt podjetja S-stil d.o.o.

Komercialist

Študent: Stanislava Kocbek


Stanislava Kocbek je diplomantka programa Ekonomist na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjala decembra 2014.

PDF

Diplomsko delo Stanislava Kocbek

V diplomski nalogi predstavljamo raziskavo trga in poslovni načrt za podjetje S-STIL d. o. o. Ugotavljamo možnost prevzema obstoječega frizerskega salona in razvoj salona.
Diplomsko delo je nadgradnja poslovnega načrta, ki smo ga izdelali pri predmetu Podjetništvo in ga nadgradili za potrebe diplomskega dela. Naredili smo raziskavo trga z anketnim vprašalnikom in izdelali poslovni načrt. Dodali smo teoretični del o podjetništvu, podjetniški ideji in poslovnem načrtu.

Z raziskavo trga smo ugotavljali, ali bomo v našem frizerskem salonu obdržali obstoječe stranke ter zadovoljstvo in pričakovanja strank. Zanimalo nas je tudi, ali bi se stranke odločile za nakup izdelkov Keune in uporabo frizerskih produktov.
Za obstoječi frizerski salon smo izdelali poslovni načrt, s katerim smo naredili analizo trga, analizo konkurence, ugotavljali smo naše prednosti in slabosti ter priložnosti. Izdelali smo načrt organizacije podjetja in načrt človeških virov, ugotavljali smo pogoje poslovanja, kritična tveganja ter načrt protiukrepov in izdelali finančni načrt za prva štiri leta poslovanja. Ugotovili smo, da ja naša poslovna priložnost uresničljiva.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Stanislava Kocbek

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X