Proizvodnja in montaža inox ograj kot poslovna priložnost

Strojništvo

Študent: Dejvid Horvat

Dejvid Horvat je diplomant programa Strojništvo na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjal septembra 2012.

PDF

Diplomsko delo Dejvid Horvat

V diplomskem delu predstavljamo svojo poslovno idejo in potek do uresničitve te ideje ter poskušamo ugotoviti ali je ideja dobra in ali ima možnost za uspeh. Gre za idejo o ustanovitvi podjetja, ki se ukvarja s proizvodnjo in montažo inox ograj. Diplomsko delo je sestavljeno iz kratke podjetniške teorije, raziskave trga ter poslovnega načrta.

Predstavljamo oblike podjetij in izbiramo najustreznejšo obliko za naše načrtovano podjetje ter predstavljamo celoten potek od ideje do realizacije. V raziskovalnem delu smo s pomočjo anketnega vprašalnika opravili raziskavo trga o potrebah po naši načrtovani ponudbi. Ugotavljali pa smo tudi, kje so naše prednosti, kakšno ciljno skupino dosegamo in kakšne so želje in potrebe naših potencialnih kupcev.

Izdelan je poslovni načrt, ki je temeljno orodje podjetnikov na poti ustanovitve novega podjetja. Skozi diplomsko delo poskušamo s pomočjo poslovnega načrta nakazati ugodnost ali neugodnost posla ter se na koncu diplomskega dela na podlagi vseh pridobljenih informacij odločiti o smotrnosti ustanovitve takšnega podjetja. Predstavljamo tudi s kakšnimi ovirami in izzivi se mladi podjetniki srečajo ob zagonu podjetja in katere so tiste osnovne stvari, ki jih potrebujemo, da lahko podjetje zaživi. Končni cilj diplomskega dela je odgovor na vprašanje ali je poslovna ideja tudi poslovna priložnost.

 

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Dejvid Horvat

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X